Spiegelvijver

Een spiegelvijver is doorgaans een strakke, langgerekte en ondiepe vijver. De weerspiegeling van de lucht en bomen op het water geeft sfeer en een ruimtelijk effect in de tuin. Vaak worden ze voorzien van een fontein.

Waar wordt een spiegelvijver van gemaakt?

De meeste spiegelvijvers worden gemaakt van het duurzame HdPE kunststof. (High Density Poly Ethyleen) Dit materiaal is UV- en ozonbestendig en heeft een zeer lange levensduur. Een van de voordelen is dat deze bakken geen bekisting of andere constructie nodig hebben en daardoor sneller geplaatst kunnen worden. Tevens biedt het de mogelijkheid om er solide doorvoeren in te laten maken vanuit de fabriek. (3D) Vijverfolie behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Afhankelijk van de vorm is hierbij wel een bekisting of andere constructie nodig. Een andere mogelijkheid is een Polyesterbak; deze bakken zijn in standaardmaten verkrijgbaar.

Wat kost een spiegelvijver?

De prijs is geheel afhankelijk van de grootte, vorm, materiaalkeuze, filtersysteem et cetera. Daarom nodigen we u graag uit in onze winkel. Hier kunnen we uw wensen bespreken en maken dan graag een vrijblijvende offerte voor u. U kunt ook hier klikken voor een online prijs aanvraag. U krijgt zo spoedig mogelijk een prijsindicatie van ons. Graag gaan we daarna nog verder in gesprek

Bekijk ook onze projecten met spiegelvijvers