Spiegelvijver

Een spiegelvijver is doorgaans een strakke, langgerekte en ondiepe vijver. De weerspiegeling van de lucht en bomen op het water geeft sfeer en een ruimtelijk effect in de tuin.

Glad wateroppervlak voor de spiegelvijver

Om die weerspiegeling zo optimaal mogelijk te maken, moet het wateroppervlak niet door stromingspompen e.d. in beweging gebracht worden. Wij gebruiken als materiaal 3D folie of HDPE kunststof bakken. Beide materialen zijn geschikt om doorvoeren te maken in de zijwand, zodat de in- en uitstroom van het filter weggewerkt kan worden. Ook kan de vijver gemakkelijk voorzien worden van een overloop en een toevoer voor vers leidingwater.

Helder water voor de spiegelvijver

Het water moet natuurlijk kraakhelder blijven en dat is vanwege de ondiepte niet altijd eenvoudig. Wij werken heel graag met Oase drukfilter, omdat deze filters onder de grond geplaatst kunnen worden en voorzien zijn van een UV-C lamp. Deze lamp zorgt ervoor dat de zweefalgen, die meestal voor groen troebel water zorgen, verkleven en door het filtermateriaal opgevangen wordt.  Als de vijvers de hele dag pal in de zon liggen, kan het zijn dat we een extra UV-lamp adviseren. Ook al doen de vijverfilters goed werk, er komt altijd vuil in de vorm van organisch slib e.d. op de bodem te liggen. Dit is met een vijverstofzuiger gemakkelijk te verwijderen. Wij raden aan om dit tenminste twee keer per jaar te doen. Uiteraard kan Wesdijk u een onderhoudscontract aanbieden, zodat u er verder geen omkijken naar heeft.

Wat kost een spiegelvijver?

Dit is erg moeilijk vast te stellen en natuurlijk afhankelijk van de grootte, vorm, materiaalkeuze, filtersysteem, randafwerking enz.. Daarom nodigen wij u graag uit in de winkel om u het één en ander te laten zien, zodat u uw wensen beter op een rij krijgt. U kunt ook hier klikken voor een online prijs aanvraag. U krijgt zo spoedig mogelijk een prijsindicatie van ons. Als dit binnen uw budget past, gaan wij graag verder in gesprek. Dit kan bij ons in de winkel of bij u thuis, zodat we alles goed op elkaar kunnen afstemmen. Hierna komt dan een definitieve offerte, die we bij voorkeur persoonlijk met u doorspreken.

Bekijk ook onze projecten met spiegelvijvers