Siervijver

Een siervijver is een plantenvijver met vijvervissen. De meest voorkomende vissen zijn: sarassa’s, goudvissen, goudwinden, shubunkins, goud elrits en blauwwinden. Deze vissen gedijen ideaal in een beplante vijver voorzien van een goed filtersysteem. Het merk Oase biedt voor dit soort vijvers de beste filters aan. Zo zijn er de doorstroomfilters, die boven het maaiveld, op de rand of iets van de rand af komen te staan. En drukfilters, die u kunt ingraven naast de vijver en zo totaal aan het zicht kan onttrekken.

Met een voorgevormde waterval maakt u een siervijver nog completer en wordt het echt een oase van rust. Siervijvers kunt u zoals omschreven bij de plantenvijvers van (3D) vijverfolie of HDPE kunststof laten maken. Ideale diepte ligt tussen de 0.90 – 1.20 meter.

Waterkwaliteit van de siervijver

Het water van siervijvers moet van goede kwaliteit blijven. Daarom moet u het uzelf gemakkelijk maken door de vijver te voorzien van een overloop en een watertoevoer met watertimer. Deze timers zijn gemakkelijk in te stellen, zodat het water op een constante wijze ververst wordt. Zo voorkomt u de verzuring, wat voortdurend door het invallende regenwater veroorzaakt wordt. Wesdijk heeft overigens handige testkoffers om alle belangrijke waterwaardes vast te stellen en brengt onder eigen label (WesPro), diverse producten om bepaalde waardes, zoals de Gh en de Kh bij te stellen.

Uiteraard heeft Vijverspeciaalzaak Wesdijk nog meer tips en trucs om een siervijver optimaal te laten functioneren. U bent dan ook van harte welkom in onze Vijverspeciaalzaak te Barendrecht.

Wat kost een siervijver?

Dit is erg moeilijk vast te stellen en natuurlijk afhankelijk van de grootte, vorm, materiaal- keuze, filtersysteem, randafwerking enz.. Daarom nodigen wij u graag uit in de winkel om u het één en ander te laten zien, zodat u uw wensen beter op een rij krijgt. U kunt ook hier klikken voor een online prijs aanvraag. U krijgt zo spoedig mogelijk een prijsindicatie van ons. Als dit binnen uw budget past gaan wij graag verder in gesprek. Dit kan bij ons in de winkel of bij u thuis, zodat we alles goed op elkaar kunnen afstemmen. Hierna komt dan een definitieve offerte, die we bij voorkeur persoonlijk met u doorspreken.

Bekijk ook onze projecten met siervijvers

vijverrenovatie Krimpen aan den IJssel

Vijverrenovatie in Krimpen aan den IJssel

Spiegelvijver in Zwijndrecht

Siervijver in Hendrik-Ido-Ambacht

Vijver in Rijswijk