Plantenvijver

Wat is een plantenvijver? Het woord zegt het eigenlijk al. Een vijver met alleen planten, dus geen vissen. Als ergens de schoonheid van moerasplanten en waterlelies tot volle uiting komt dan is dat wel in een plantenvijver. Ze worden immers niet verstoord in hun groei door plantenetende vissen, zoals goudvissen en koikarpers.

Waar wordt een plantenvijver van gemaakt?

Gezien de vormgeving, meestal rond, nier- of L-vormig, worden de plantenvijvers van vijverfolie (vlakzeil) of 3D folie gemaakt. Voordeel van 3D folie is dat de vijver exact overeenkomstig het gewenste model gemaakt kan worden, zodat er geen hinderlijke plooien ontstaan. Natuurlijk kunnen wij ook een kunststof plantenvijver maken van HDPE, waar wij plantenbakken aan de zijwand monteren. Voordeel hiervan is dat u nooit een lekkage kan krijgen door wortelgroei.

Specifieke eisen aan een plantenvijver

Een plantenvijver heeft minstens 50% van de dag zon nodig en een minimum aantal planten om goed te functioneren. Richtlijn voor zuurstofplanten is 6 bosjes waterpest, hoornblad of fonteinkruid en tenminste 2 rietplanten op elke 1000 liter water. Verder kunt u natuurlijk in en rondom de vijver allerlei moerasplanten plaatsen, die het geheel compleet maken en dat sfeertje creëert wat kenmerkend is voor een plantenvijver.

Plantenvijver zonder techniek?

Het blijft een uitdaging om een plantenvijver zonder technische hulpmiddelen te laten functioneren, maar de praktijk leert dat dat niet altijd lukt. Ons grillige klimaat, vandaag tropisch en morgen herfst, geeft de plantenvijver geen gelegenheid zich daarop in te stellen. Vijverspecialist Wesdijk heeft alle know how in huis om u een passend filter aan te bieden.

Support

Uiteraard kunt u van Vijverspeciaalzaak Wesdijk alle support verwachten die nodig is om een plantenvijver goed te laten functioneren. Desgewenst kunt u het onderhoud ook aan ons overlaten.

Wat kost een plantenvijver?

Dit is erg moeilijk vast te stellen en natuurlijk afhankelijk van de grootte, vorm, materiaal- keuze, filtersysteem, randafwerking enz.. Daarom nodigen wij u graag uit in de winkel om u het één en ander te laten zien, zodat u uw wensen beter op een rij krijgt. U kunt ook hier klikken voor een online prijs aanvraag. U krijgt zo spoedig mogelijk een prijsindicatie van ons. Als dit binnen uw budget past gaan wij graag verder in gesprek. Dit kan bij ons in de winkel of bij u thuis, zodat we alles goed op elkaar kunnen afstemmen. Hierna komt dan een definitieve offerte, die we bij voorkeur persoonlijk met u doorspreken.

Bekijk ook onze projecten met plantenvijvers

Zwemvijver in Puttershoek

Zwemvijver in Middenbeemster

Koivijver in Spijkenisse

Zwemvijver in Barendrecht

zwemvijver Warmerhuizen

Zwemvijver in Warmerhuizen

zwemvijver Udenhout

Zwemvijver in Udenhout

vijverrenovatie Krimpen aan den IJssel

Vijverrenovatie in Krimpen aan den IJssel

koivijver op maat in Numansdorp

Koivijver in Numansdorp

Zwemvijver in Castricum

Zwemvijver in Sassenheim

Spiegelvijver in Zwijndrecht

Zwemvijver in Spijkenisse