Plantenvijver

Een plantenvijver is, zoals de naam al zegt, gevuld met alleen vijverplanten, dus geen vissen. Als ergens de schoonheid van moerasplanten en waterlelies tot volle uiting komt dan is dat wel in een plantenvijver. Ze worden immers niet verstoord in hun groei door plantenetende vissen, zoals goudvissen en Koi.

Specifieke eisen aan een plantenvijver

Een plantenvijver heeft minstens 50% van de dag zon nodig en een minimum aantal planten om goed te functioneren. Richtlijn voor zuurstofplanten is 6 bosjes waterpest, hoornblad of fonteinkruid en tenminste 2 rietplanten op elke 1000 liter water. Verder kunt u natuurlijk in en rondom de vijver allerlei vijverplanten plaatsen, die het geheel compleet maken en dat sfeertje creëert wat kenmerkend is voor een plantenvijver.

Waar wordt een plantenvijver van gemaakt?

De meeste plantenvijvers worden gemaakt van het duurzame HdPE kunststof. (High Density Poly Ethyleen) Dit materiaal is UV- en ozonbestendig en heeft een zeer lange levensduur. Een van de voordelen is dat deze bakken geen bekisting of andere constructie nodig hebben en daardoor sneller geplaatst kunnen worden. Tevens biedt het de mogelijkheid om er solide doorvoeren in te laten maken vanuit de fabriek. (3D) Vijverfolie behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Afhankelijk van de vorm is hierbij wel een bekisting of andere constructie nodig. Een andere mogelijkheid is een Polyesterbak; deze bakken zijn in standaardmaten verkrijgbaar.

Wat kost een plantenvijver?

De prijs is geheel afhankelijk van de grootte, vorm, materiaalkeuze, filtersysteem et cetera. Daarom nodigen we u graag uit in onze winkel. Hier kunnen we uw wensen bespreken en maken dan graag een vrijblijvende offerte voor u. U kunt ook hier klikken voor een online prijs aanvraag. U krijgt zo spoedig mogelijk een prijsindicatie van ons. Graag gaan we daarna nog verder in gesprek

Bekijk hier onze projecten van plantenvijvers