Koivijver

Voor het houden van koikarpers worden specifieke koivijvers aangelegd. Deze moeten voldoen aan een aantal specifieke eisen. Vijverspeciaalzaak Wesdijk is al ruim 40 jaar actief in de koivijver branche en heeft hier veel kennis in opgedaan. Een koikarper heeft een levensverwachting van 40 tot 60 jaar en wij vinden dat je als liefhebber verantwoordelijk bent om deze vissen een goede huisvesting te bieden.

Wij maken de koivijver op een minimale diepte van 1.50 meter. Met deze diepte is de vijver minder gevoelig voor temperatuur schommelingen en dit is ook goed voor de ontwikkeling van koi.

Waar wordt een koi vijver van gemaakt?

De meeste koivijvers worden gemaakt van HDPE kunststof. Dit materiaal is bij uitstek geschikt vanwege de stevigheid. Het behoeft geen damwandversterking, zoals met vijverfolie wel het geval is. Tevens biedt het de mogelijkheid om er solide doorvoeren in te laten maken vanuit de fabriek. Een koivijver heeft tenminste drie doorvoeren nodig. Eén voor de aanvoer van het vuile water vanaf bodemdrain en skimmer naar het filter en één voor de terugvoer van het schone gefilterde water naar de vijver. Verder is er een doorvoer nodig voor de overloop, zodat het water niet over de vijverrand loopt en kan gaan verzakken.

De koivijver kan eventueel voorzien worden van een zijraam en de zij- en bovenkant kunt u laten afwerken met bijvoorbeeld marmer composiet platen.

Welk filter hoort in een koivijver?

Het kiezen van een filtersysteem is een belangrijke zaak. Het is immers het hart van de vijver en bepalend voor de gezondheid van uw koi’s en het plezier wat u aan uw vijver gaat beleven. Wij zien hier veel onnodige ergernis, omdat er te impulsief of puur vanuit financieel oogpunt voor een verkeerde of te kleine filter is gekozen. Nu hoeft goedkoop niet altijd duurkoop te zijn, maar elk filter heeft zijn max. Ook is de opgegeven capaciteit van de fabrikant altijd aan de bovengrens. Wesdijk adviseert, afhankelijk van de grootte en het budget een  doorstroomfilters , trommelfilters , WesPro Airlift filters, beadfilters of meerkamerfilters. De Airlift-filters moeten altijd onder de grond (gravity) geplaatst worden.

Wat is het stroomverbruik van een koivijver?

Ook is het interessant om aandacht te besteden aan het stroomverbruik. Wesdijk kan een koivijver van 15.000 liter al goed laten functioneren met een stroomverbruik van ca. 80 Watt. Dit is inclusief UV-C lamp en een luchtpomp.

We kunnen er natuurlijk een boek over schrijven, maar hopen dat u met deze informatie een beeld heeft van wat er zoal bij een koivijver komt kijken. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste techniek en kunnen desgewenst alle zorg wat betreft aanleg en onderhoud uit handen nemen.

Wat kost een koivijver?

Dit is erg moeilijk vast te stellen en natuurlijk afhankelijk van de grootte, vorm, materiaal- keuze, filtersysteem, randafwerking enz.. Daarom nodigen wij u graag uit in de winkel om u het één en ander te laten zien, zodat u uw wensen beter op een rij krijgt. U kunt ook hier klikken voor een online prijs aanvraag. U krijgt zo spoedig mogelijk een prijsindicatie van ons. Als dit binnen uw budget past gaan wij graag verder in gesprek. Dit kan bij ons in de winkel of bij u thuis, zodat we alles goed op elkaar kunnen afstemmen. Hierna komt dan een definitieve offerte, die we bij voorkeur persoonlijk met u doorspreken.

Bekijk ook onze projecten met koivijvers

Koivijver in Spijkenisse

koivijver op maat in Numansdorp

Koivijver in Numansdorp

Koivijver in Rotterdam

Koivijver in Eindhoven