HDPE vijvers

wesvijver HDPE vijverHDPE vijvers zijn net als voorgevormde vijvers kant en klaar. Echter u geeft de maat door en in de fabriek wordt de HDPE vijver op maat gemaakt. Bijna elk model, elke vorm en maat zijn te maken: vierkant, rond, ovaal, rechthoekig of eigen ontwerp. Aansluitingen voor bijvoorbeeld filters, doorvoeren, drains, skimmers en verlichting worden direct in de wand gelast en zijn daarmee gegarandeerd lekvrij.

Wat is HDPE?

HDPE staat voor High Density Poly Ethyleen: een bepaalde supersterke kunststof van hoogwaardige kwaliteit en zeer lange levensduur. Het materiaal is UV- en ozonbestendig. Het plaatmateriaal is 10 mm dik, wordt gelast volgens DVS richtlijnen en de lasnaden worden op waterdichtheid getest. HDPE vijvers hebben geen bekisting, houtconstructie of metselwerk nodig. Ze hebben verstevigingsribben en zijn verder zonder plooien strak afgewerkt. Ze kunnen temperaturen aan van -40 tot +80°C. Worteldoorgroei is niet mogelijk. Het materiaal is onderhoudsvriendelijk.

Extra mogelijkheden

In de HDPE vijver kunnen ook plateaus gemonteerd worden voor ornamenten en fonteinen. Ook HDPE filterputten kunnen op maat gemaakt worden voor alle vormen van techniek zoals filter, pomp en UVC. Verder zijn HDPE plantenbakken verkrijgbaar voor in of naast de vijver in vrijwel elke uitvoering. Wilt u de vijver deels bovengronds plaatsen (tot 50 cm boven het maaiveld) dan worden extra verstevigingsbuizen gemonteerd.

Leveren, plaatsen en aanleggen van HDPE vijvers

Wij leveren al jaren HDPE vijvers. We kunnen ze ook voor u plaatsen als u dat wilt. We kunnen zelfs de complete aanleg voor u verzorgen.

Wat kost een HDPE vijver?

In onze webshop vindt u prijzen van standaard HDPE vijverbakken in rechthoekige vorm of rond en ook zwemvijvers. Voor een HDPE vijver op maat kunnen wij u vrijblijvend een prijs doorgeven.

Transport van HDPE vijver

Wilt u ook transport van de HDPE vijver? Dat kunnen wij ook voor u regelen, met of zonder kraan. Vijvers tot 15 meter lang en 3,5 meter breed kunnen zonder transportvergunning vervoerd worden; daarbuiten worden de transportkosten fors hoger.

Wilt u weten wat een HDPE kunststof vijver kost?

HDPE kunststof vijvers zijn verkrijgbaar in standaard maten, maar kunnen ook op maat worden gemaakt. Wij helpen u stap voor stap uw keuze te maken en sturen u zo spoedig mogelijk een vrijblijvende offerte.

Bekijk ook onze projecten met HDPE vijvers